Site Promoten
Image default
Winkelen

Test kattenverjager – Zijn deze apparaten een goed idee?

Katten hebben geen rekening gehouden met de menselijke bewoner toen ze een één-man-gang begon het internet te troepen. Pellets, sprays, geluidssignalen, ultrasone golven – het hele arsenaal werd gebruikt om deze schattige beenharen van de tuin te weren. Maar wat is de beste manier om het te doen? De meest gunstige optie blijkt de test kattenverjager te zijn.

Werkingsprincipe

Test kattenverjagers werken op basis van ultrasone golven. Dit zijn hoogfrequente geluiden die niet te horen zijn voor de mens maar die bij katten worden gepercepteerd als vreemd en ongewenst. Als het apparaat actief is, zal het de tuin verkennen op ongewenste katten. Als een kat gedetecteerd wordt, dan worden bijzonder hoge ultrasone golven in de kattenomgeving uitgezonden wat de kat verjaagt.

Voordelen

In vergelijking met andere vormen van kattenverjagers zoals wildruimers of spray, heeft de test kattenverjager verschillende voordelen. Ten eerste is er geen chemische stof nodig om het apparaat te laten werken. De ultrasone golven die het uitzenden zijn volstrekt veilig voor u, uw dieren en uw sierplanten. Ten tweede is het apparaat veel effectiever dan andere opties. Ultrasone technologie heeft meer actieradius dan andere type verjagers en is ook minder afhankelijk van weersomstandigheden. Ten derde hoef je de test kattenverjager niet meer te hoeven instellen. Doorgaans hebben ze een “doe het zelf” – installatie en als deze geactiveerd is, gaat het vrijwel onmiddellijk aan het werk.

Nadelen

Aan de andere kant heeft de test kattenverjager ook een aantal nadelen. Ten eerste is het niet goedkoop. De apparaten zijn niet licht te verkrijgen en je kunt je een aanzienlijke uitgaven besparen als je opteert voor goedkopere verjagers zoals spray of pellets. Ten tweede doen de meeste apparaten niet wat ze beloven. Sommige apparaten werken alleen voor katten meer dan 5 meter weg, en sommige werken alleen bij goed weer. Als je geen doordachte aankoop doet, kun je het apparaat eigenlijk alleen gebruiken als decoratie.

Samenvattend

Hoewel test kattenverjagers een veelbelovende optie lijken te zijn om katten te verjagen, is het belangrijk om naar de nadelen te kijken voordat je er een koopt. Als je goed geïnformeerd bent en de juiste keuze maakt, kun je veel tijd en energie besparen die je anders aan het verwijderen van katten uit de tuin zou hebben besteed. Wil je meer weten over wat de beste kattenverjager is? Te lezen op Test Kattenverjager.