Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Hoe gebruik je een babyschommel?

Hoe gebruik je een babyschommel?

Er is geen twijfel dat de zorg voor een baby is veel werk, en een deel van dat is te wijten aan hun intense behoefte te worden gewiegd en gehouden. Terwijl sommige baby’s zijn tevreden om te hangen in een wieg of babyzitje tijdens hun niet-slapen of niet-voeden uren, sommige baby’s lijken te hunkeren naar meer aandacht dan dat, en krijgen kribbig als ze niet worden gehouden door een ouder, gewiegd, of liep.

Dit is volkomen normaal babygedrag, en er is niets mis mee om je baby zoveel mogelijk vast te houden als je kunt. Maar de meesten van ons kunnen onze baby’s niet de hele tijd vasthouden, en daarom is het geweldig dat er babyschommels zijn uitgevonden.

Babyschommels mogen niet gebruikt worden om te slapen

Ten slotte is het gebruik van een schommel baby op een onveilige manier een ander ding waar ouders zich bewust van moeten zijn. Zoals de AAP adviseert, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn babyschommels niet bedoeld om als slaapmiddel te worden gebruikt.

Wiegjes en wiegjes zijn de enige plaatsen waar u uw baby in slaap moet brengen. Om veiligheidsredenen moeten baby’s altijd op hun rug op een vlakke ondergrond te slapen worden gelegd. U mag ook nooit zelfgenoegzaam worden en uw baby zonder toezicht in zijn schommel laten liggen.

Wanneer kunnen baby’s schommels gebruiken?

Voor elke individuele babyschommel die u koopt, moet u zorgvuldig de richtlijnen van de fabrikant lezen voor gebruik. In het algemeen kunnen babyschommels gebruikt worden vanaf de geboorte en tot uw baby een bepaald gewicht bereikt, meestal ongeveer 25 tot 35 pond.

De Academy Of American Pediatrics (AAP) adviseert ouders om de meest liggende positie op de babyschommel te gebruiken voor elke baby jonger dan vier maanden.

Wanneer groeien baby’s uit schommels?

Nogmaals, u moet de richtlijnen van de fabrikant lezen als het gaat om hoe lang u een babyschommel moet gebruiken. Zodra uw baby de lengte- en gewichtslimiet is ontgroeid, moet u stoppen met het gebruik van de schommelstoel baby.

Maar uw baby kan u waarschuwen wanneer hij/zij zelf klaar is met het gebruik van de schommel. Meestal komt er een punt waarop de schommel niet meer rustgevend of vermakelijk voor ze is. Zeker als uw baby begint te proberen uit de schommel te klimmen, weet u dat hij niet langer geïnteresseerd is en dat de schommel niet langer een veilige plaats voor hem is.

Veiligheidsmaatregelen voor babyschommels

Het is van vitaal belang dat u aandacht besteedt aan de veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van een babyschommel. Helaas, hoewel zeldzaam, zijn er baby’s gewond geraakt tijdens het gebruik van babyschommels. Er zijn zelfs baby’s overleden als gevolg van onveilige praktijken.

Zoals de Academy of American Pediatrics uitlegt, “350 schommel-gerelateerde incidenten werden gemeld tussen 2009 en 2012, waaronder twee sterfgevallen en 24 verwondingen”. Als gevolg van deze incidenten heeft de AAP een lijst met veiligheidsregels opgesteld die alle ouders moeten volgen bij het gebruik van babyschommels.

AAP Richtlijnen voor veilig gebruik van schommels

Veiligheidstips van de AAP met betrekking tot het gebruik van babyschommels zijn onder andere:

  • Gebruik altijd de meest liggende positie op de schommel voor baby’s van vier maanden en jonger
  • Zorg ervoor dat de schommel stevig is en niet omvalt of te gemakkelijk opklapt
  • Gebruik de meegeleverde veiligheidsriempjes zodat uw baby niet uit de schommel kan vallen
  • Houd speelgoed en mobieltjes uit de buurt van uw baby
  • Gebruik de schommel niet als uw baby er niet meer goed in past, dus controleer of uw kind de gewichtslimieten van de fabrikant is ontgroeid
  • Zorg ervoor dat de wieg van de schommel plat blijft als hij beweegt, zodat uw baby er niet uit kan vallen

Naast deze tips moet u ervoor zorgen dat de schommel van uw baby nooit op een hoger oppervlak staat, zoals een aanrecht of salontafel. Leg geen dekens bij uw baby in de schommel, want die kunnen tot wurging leiden; kleed uw baby in plaats daarvan in extra lagen. Blijf altijd in dezelfde kamer met uw baby als hij/zij de schommel gebruikt, en houd hem/haar goed in de gaten.

 

https://lievergezond.be/gezondheid-van-kinderen/waarop-u-moet-letten-bij-het-kopen-van-een-baby-wipstoel/