Site Promoten
Image default
Bedrijven

Zelf een stroomstoring oplossen Zoetermeer

Eén van de vervelendste dingen die je misschien wel kan overkomen als het gaan om elektra dan is het wel een stroomstoring. Op het moment dat er een storing is dan kan je eigenlijk nog maar vrij weinig, dit komt omdat alles in het leven eigenlijk wel met elektra te maken heeft, opruimen kan eigenlijk vrijwel niet en koken ook niet. Elektra is dus erg belangrijk als je door wilt gaan met je dagelijkse werkzaamheden. Omdat elektra zo belangrijk is, is het ook handig om iemand te hebben die hier veel verstand van heeft. Gelukkig zijn er elektriciens. Elektriciens zijn onmisbaar maar wat nou als je een stroomstoring in Zoetermeer hebt en er geen elektricien snel bij je kan komen? Gelukkig kan je een stroomstoring zelf ook oplossen met het juiste stappenplan.

Een stroomstoring, hoe ontstaan ze?

Ouderdom, slijtage, overbelasting of schade, het kunnen allemaal redenen zijn. Wanneer er overbelasting is dan zijn er te veel apparaten aangesloten achter dezelfde groep, soms kan je een aantal apparaten verwijderen zodat je hier weer vanaf bent. Ook ouderdom kan zorgen voor overbelasting omdat een groepenkast steeds meer zijn kracht verliest als hij ouder wordt, zo kan hij steeds minder spanning aan. Ook kan ouderdom zorgen voor versleten kabels en schade aan kabels kan ook weer een reden zijn voor een stroomstoring. Bij één van deze oorzaken is het vaak beter om je groepenkast te vervangen zodat je weer maximaal gebruik kunt maken van je groepenkast.

Zo los je een stroomstoring op

Begin met het loskoppelen van alle apparaten van de stopcontacten, zet hierna de stroom weer aan en sluit rustig alle apparaten weer aan. Het is belangrijk dat je goed oplet op alle apparaten, let ook op schade en kans op overbelasting. Dit zijn namelijk twee grote oorzaken van een storing. Als de stroom weer uitvalt dan ligt hier het probleem, of overbelasting of schade aan het apparaat.