Site Promoten
Image default
Bedrijven

gezonde nachtrust door middel van slaap oordoppen

Iedereen weet het, nachtrust is zeer belangrijk voor je eigen gezondheid. Even belangrijk als een gezonde voeding en veel bewegen/sporten. Echter door het drukke leven komen veel mensen hier niet aan toe. Dit kan een zeer negatieve invloed hebben op je slaaproutine. Terwijl je slaap uiterst belangrijk is.

Wat verstaan we onder goed slapen?

Een persoon moet ongeveer 16 per uur actief kunnen functioneren, daarnaast heeft een persoon ongeveer 8 uur slaap nodig. Dit kan echter soms per persoon verschillen, iedereen heeft namelijk een eigen slaapomgeving, levensstijl en slaaproutine. Een goede slaap is daarom zeer persoonlijk ingericht. Je kunt wel proberen je slaapritme proberen te optimaliseren. Dit kun je mogelijk maken door met een goede mindset naar bed te gaan. Probeer met een neutrale gedachte te gaan slapen, hierbij is het belangrijk om niet te gaan klagen, dwalen of verwijten dit kan namelijk ervoor zorgen dat je slecht in slaap komt.

Een betere nachtrust door middel van slaap oordoppen

Een betere nachtrust hangt af van meerdere factoren. Je hebt niet veel controle over je lichaam en geest. Het is vaak lastig om dit proberen te veranderen. Echter kun je toch een aantal trucjes toepassen om je goed voor te bereiden op de nachtrust. Een belangrijk onderdeel is je bed, veranderen van een matrassoort kan veel veranderen aan je slaappositie. Daarnaast is er een talloos aanbod aan diverse slaapaccessoires die kunnen bijdrage aan een verbetering van de nachtrust. Denk aan het dragen van slaap oordoppen of en gebruiken van een verzwaringsdeken. Gebruik ook minimaal 1 uur voordat je gaat slapen geen apparaten die blauw licht afgeven, blauw licht onderdrukt de productie van het slaapopwekkende hormoon melatonine.

 

https://web-wings.nl/