Rijlessen in tijden van corona is een kans

Het nemen van rijlessen door de coronacrisis is iets moeilijker dan voorheen. Toch kan het juist erg verstandig zijn om juist nu te beginnen met rijlessen. Dit heeft er mee te maken dat we met zijn alle vanuit thuis moeten werken. Moet je bijvoorbeeld nog naar de middelbare school en je gaat normaal gesproken altijd met de bus. Dan kan het nu zo zijn dat in de problemen komt. Vanwege de coronacrisis hebben OV-bedrijven namelijk besloten om minder te gaan reizen. Hierdoor vallen dus meer bussen, treinen, trams en metro’s weg. Dit zorgt ervoor dat aansluitingen met niet meer kloppen en dat je er dus langer over kunt doen om van A naar B te reizen. Het hebben van een rijbewijs in deze tijden zorgt er dus voor dat jij jouw mobiliteit enorm vergroot. Kies er bijvoorbeeld voor om rijlessen te nemen bij een rijschool zoals Rijschool Waalwijk. Rijscholen zoals Rijschool Waalwijk bereiden jou goed voor op het praktijkexamen dat je uiteindelijk dient te halen om dat felbegeerde roze pasje te bemachtigen.

Hoe werkt het?

Als je begint met rijlessen dan zul je als eerste het theorie-examen moeten halen bij een vestiging van het CBS. Als je deze gehaald hebt dan kun je vervolgens de gezondheidsverklaring aanvragen. De volgende stap in het proces is dat je de tussentijdse toets inplant. Bij deze toets kun je een vrijstelling behalen voor de speciale verrichtingen en de voertuig controle. Deze onderdelen hoef je dan niet meer te voldoen op het uiteindelijke praktijkexamen. Bovendien kun je de tussentijdse toets ook als een mooi voorproefje op het uiteindelijke praktijkexamen. Je volgt dezelfde procedures en je gaat ook gewoon de weg op. Dit zorgt er dus voor dat je al een idee krijgt van de setting waarin je zult moeten afrijden. Dit draagt dan ook in de volgende rijlessen bij aan de onderdelen waaraan gewerkt dient te worden. Je krijgt namelijk feedback van de examinator. Deze verwerk je dus dan ook meteen samen met rijinstructeur.

auto

Naast je rijbewijs zul je ook moeten gaan kijken naar een leuke tweedehands auto die je lekker goedkoop kunt gaan rijden. Misschien heb je geluk en kunnen je ouders je financieel ondersteunen en anders moet je gewoon een leuke bijbaan zoeken.

https://rijschoolwaalwijk.nl/