Site Promoten
Image default
Bedrijven

Een hyperledger, wat is dat?

Al sinds een paar jaar hebben we te doen met cryptovaluta zoals bitcoin en ethereum. De meeste mensen zegt dit wel wat, al weten veel mensen niet wat al deze termen inhouden. Dit geldt al helemaal voor de term hyperledger.

Hyperledger is overigens geen cryptocurrency, geen blockchain en geen bedrijf. Het is opgericht en ontwikkeld door de Linux foundation. Hyperledger is een open source samenwerkings platform waarop bedrijven en mensen kunnen samenwerken om blockchain technologieën te ontwikkelen. Veel grote bedrijven zoals Intel en IBM zijn al aangesloten bij het Hyperledger project. Kortweg, Hyperledger is dus een centrum waar mensen en bedrijven bij elkaar komen om elkaar aan te zetten tot ontwikkeling en innovatie.

De werking van Hyperledger

Bij Hyperledger is het mogelijk om verschillende benaderingen toe te passen, ook door verschillende groepen. Met Hyperledger is het mogelijk voor iedereen om zijn of haar eigen blockchain te bouwen. Er is geen algemene consensus nodig om aanpassingen te bewerkstelligen, zoals bij bitcoin of ethereum. Bij alle verschillende Hyperledger projecten zijn er een aantal protocollen die men kan gebruiken. Met de meegeleverde tools kunnen deze groepen of mensen hun eigen aangepaste blockchain opbouwen. Van de 10 codebases die Hyperledger gebruikt, zijn er 2 actief. De andere 8 worden gebruikt voor het bedenken en ontwikkelen van eigen blockchains.

Voorbeeld projecten

Voor een aantal projecten is gebleken dat er veel animo voor was. Een van die projecten is Pokitdok. Dit project heeft als doel om nieuwe gezondheidszorg producten sneller op de markt te kunnen brengen. Een andere goed initiatief is Social plastic. Dit systeem geeft waarde aan afvalplastic, door het om te zetten naar verhandelbare valuta.

https://cryptobenelux.com/