Site Promoten
Image default
Onderwijs

Kinderboekenweek 2020

Kinderboekenweek

Het is weer zo ver! De Kinderboekenweek van 2020 is in zicht, en dat betekend dat veel scholen weer bezig gaan met het motiveren van hun leerlingen om te lezen. Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is “Geschiedenis”, een heel leuke onderwerp waar veel mee gedaan kan worden! Grote Broer maakt zich elk jaar hard om passende en leuke workshops te ontwikkelen die in lijn liggen met de Kinderboekenweek. Ook dit jaar is Grote Broer weer aanwezig en hebben ze een ontzettend leuk aanbod klaarliggen voor basisscholen om te boeken, boeken? 

Voor elke groep en elk niveau is er een boek met een bijbehorende workshop, nu is er voor elk kindje op het speelplein wel een plekje. Voor groep 1 is er bijvoorbeeld het boek “het ongelofelijke maar waargebeurde verhaal over de Dino’s” waar kinderen op een laagdrempelige maar toch altijd educatieve manier leren over de dino’s en hun tijdperk, daarbij komt dan de workshop Kleuterdans. Bij deze workshop gaan de leerlingen een dans doen op basis van de boeken die zij voorgelezen krijgen!

 

KBW Workshop Grime                      

Grime is het veranderen van iemand zijn uiterlijk met make-up, heel breed gezegd. Dit kan alle kanten op: ouder maken, jonger maken, mooier maken of lelijker maken. Grime wordt veel gebruikt in de film- en theaterindustrie en is haast niet meer te missen wanneer je ervan af weet. Tijdens de Kinderboekenweek wordt deze workshop gekoppeld aan het boek “Piraten Zoon” van Rob Ruggenberg. 

Tijdens deze workshop gaan de leerlingen onder begeleiding bezig met het grimeren van hunzelf en hun klasgenoten, op basis van de personages uit het boek wat zij krijgen voorgelezen. 

Wilt u weten welke KBW-activiteiten Grote Broer nog meer heeft voor dit jaar? Neem dan een kijkje op onze website of klik op een van de links in deze blog! Tot dan. J

https://grotebroer.com