Site Promoten
Image default
Onderwijs

Circusactiviteiten op school

Circusactiviteiten op school

Kinderen die op de basisschool zitten spelen het liefst de hele dag buiten. Hoewel er kinderen zijn die niets liever doen dan uit de schoolboeken lezen en leren, is de bel voor de meesten toch een verlossende notificatie om met vriendjes de straten en speeltuinen eigen te maken. Fietsen, voetballen, noem maar op, het wordt met groot plezier uitgevoerd. Fysiek bezig zijn met allerlei materialen en met je vriendjes kan ook op school. Door circusactiviteiten te organiseren op de basisschool kunnen kinderen het plezier wat ze zelf vaak al opzoeken combineren met het leren van nieuwe vaardigheden onder begeleiding van professionele docenten.  

Wat voor activiteiten zijn er?

Acrobatiek is een voorbeeld van een circusactiviteit op school. Basisschoolkinderen kunnen door middel van verschillende circusmaterialen samen acrobatische trucs uitvoeren. Deze acrobatiek circusactiviteiten hebben balans en evenwicht als basis. De kinderen moeten zich goed concentreren om de acrobatische trucs onder de knie te krijgen. Verder vergt het coördinatie en goede samenwerking, de trucs zijn immers vaak teamwork. De kinderen moeten elkaar vertrouwen in de samenwerking om de eindpositie van de acrobatische truc veilig tot stand te laten brengen. 

 

Lachen!

Humor is belangrijk voor een plezierige en geslaagde dag op school met je vriendjes en vriendinnetjes. Naast het grappen en grollen met elkaar kan dat ook in een circusactiviteit. Circustheater is een circusworkshop op school en een fantastische manier om te leren hoe je een grap goed kunt communiceren naar een publiek. We kennen allemaal de clowns in het circus die met alleen hun fysiek al een hilarische act kunnen opzetten. Dat zou iedereen toch wel willen kunnen? En tussen het leren door heel hard lachen, beter kun je het niet hebben. 

 

Succesvolle circusactiviteiten op school, wat heb je nodig? 

Om circusactiviteiten succesvol te maken op de basisschool heb je goede docenten nodig die de workshops gaan geven. Ze moeten veel kennis en ervaring hebben met circusactiviteiten uitvoeren en onderwijzen. Verder is het heel belangrijk dat er genoeg goede circusmaterialen zijn voor de basisschoolkinderen zodat iedereen met veel plezier kan leren en spelen. 

https://grotebroer.com