Site Promoten
Image default
Artikel marketing

Goede teksten schrijven voor je webshop

Als je een webshop hebt, is het belangrijk om bij de producten goede teksten te schrijven. Deze moeten voor de bezoeker duidelijk zijn. Hij of zij moet weten wat het product inhoudt en wat de kenmerken zijn. Hoe meer informatie wordt gegeven in de SEO webteksten hoe groter de kans is dat de bezoeker het product gaat kopen. Maar pas op dat de info wel relevant is.

Welke info hoort in een SEO webtekst?

De informatie die je noemt in een tekst over een product moet van belang zijn voor de koper let er daarbij op dat je geen informatie geeft die logisch is of die een bezoeker ook op de bijgevoegde afbeelding kan zien. Dat je met een stofzuiger kunt stofzuigen is logisch. Dat de vlag van Nederland de kleuren rood, wit en blauw heeft ook. Beperk je dus tot informatie die van belang is. Afmetingen zijn bij veel artikelen belangrijk. Ook het materiaal waar iets van gemaakt is kan voor een koper de doorslag geven om iets wel of niet te kopen.

Gebruik slimme zoekwoorden in je productbeschrijvingen

Je kunt de SEO teksten voor je webshop gebruiken om slimme zoekwoorden in te verwerken. Noem het product in de beschrijving, zodat dit door Google wordt gevonden. Overdrijf het niet, in een tekst van zo’n 300 woorden noem je het product hooguit 3 tot 4 keer. Wat ook goed werkt zijn bullet points waarin je de voordelen van een product benoemt. De kenmerken op een rijtje onder elkaar zijn duidelijk te zien en bereiken ook de scannend lezende bezoeker van je website.

Laat de teksten voor je webshop door een professional schrijven

Ben je niet goed in SEO webshop teksten? Geen nood. Er zijn tekstbureaus online te vinden die deze klus voor je kunnen doen. Als je in zee gaat met een ervaren tekstbureau dan kan een tekstschrijver prima SEO teksten voor je webwinkel leveren, ook als het gaat om grote aantallen producten. Geef wel een goede briefing aan welke voorwaarden de teksten moeten voldoen. Zeker als het om grote aantallen gaat is het wel zo handig dat de schrijvers direct met de juiste informatie aan de slag kunnen gaan.

https://www.textmakelaar.nl/