Energie-efficiëntie in bedrijven dankzij Kuiper en Zonen BV

Sitepromoten

Kuiper en Zonen BV helpt u bij het efficiënt maken van de verwarmingsinstallaties binnen kantoren, winkels en bedrijven. Goederen moeten worden gekoeld, etalages moeten worden verlicht, (verkoop)ruimten moeten worden verwarmd en werkplaatsen moeten worden geventileerd. U ziet, in kantoren, winkels en bedrijven wordt veel energie verbruikt. En er zijn gelukkig vele manieren om energie te besparen en zo onnodige kosten en klimaat schadelijke emissies te vermijden.

Kuiper en Zonen BV weet raad

Kuiper en Zonen BV helpt kosten te besparen daar waar het vaak hard nodig is. En stijgende energieprijzen en een groeiend milieubewustzijn leiden ertoe dat steeds meer kantoren, winkels en bedrijven de energiekosten willen verlagen maar niet goed weten hoe. Deze kosten bedragen immers ongeveer tien procent van de totale productiekosten van een bedrijf. In productiebedrijven zoals de metaalverwerkende industrie of de papierindustrie ligt dit cijfer ook nog eens aanzienlijk hoger. Vaak wordt onderschat hoeveel bedrijven zouden kunnen besparen. Met name in de industriële sector is het energiebesparingspotentieel nog lang niet uitgeput. Ga naar kuiperzn.nl

Alle kleine beetjes helpen

Niet alleen de kennis over het energiebesparingspotentieel, maar ook de financiële middelen ontbreken helaas vaak. De beschikbare financiële middelen worden over het algemeen liever aangewend voor de kernactiviteiten dan voor innovaties die energie en elektriciteit zouden kunnen besparen en op die manier extra kapitaal zouden kunnen vrijmaken. Hieronder vindt u enkele maatregelen waarmee u als bedrijf uw energiekosten direct kunt verlagen, ook zonder een grote investering.

Waar kunt u zoal energiekosten op besparen?

Energiekosten ontstaan in elk bedrijf. Van productie tot verwarming tot industriële verlichting. Om snel geld te besparen, is het de moeite waard om de energieverslindende systemen afzonderlijk te bekijken. Het hoogste besparingspotentieel is te vinden in de volgende gebieden:

  • Koel- en vriesapparatuur

  • Elektrische aandrijvingen (bijv. motoren)

  • Productie

  • Verlichting

  • Warmtetoevoer en afvalwarmte

  • Persluchtsystemen

  • Ventilatiesystemen

Energiescan

Energiebesparing heeft hoge prioriteit. Niet alleen omdat het interessant is voor de beurs, maar ook voor het milieu. Om een beter idee te krijgen in de vele mogelijkheden die Kuiper en Zonen BV u te bieden heeft, kunt u een energiescan door hen laten uitvoeren. Op locatie wordt de situatie bekeken en aan de hand van de bevindingen binnen drie weken een rapport gemaakt. In dit rapport treft u mogelijke besparingen aan die u zou kunnen genereren en wat het kostenplaatje daarvan is.