Site Promoten
Image default
Dienstverlening

Efficiënt zijn met pakketverzendingen

Om de bestemming te bereiken, moet het pakket meestal enkele kilometers afleggen. Door uw goederen met de juiste materialen en op de juiste manier in te pakken, bereiken ze veilig en zonder schade hun bestemming.

Soorten verpakkingen

Qua verpakkingen hebben we te maken met twee soorten verpakkingen. Er zijn externe en interne verpakkingen. De buitenverpakking is de verpakking rond het product. De binnenverpakking is de verpakking die in de buitenverpakking wordt geplaatst om het product extra te beschermen. Hierbij kunt u denken aan het opvullen van lucht met luchtkussens, papierstroken of versnipperd karton. Deze reagentia zorgen voor buffering en voorkomen vallen en botsingen. De binnenverpakking kan ook worden aangeduid als vulmateriaal. We zullen dit hieronder in meer detail bespreken.

Het materiaal

Kleine producten dienen niet in grote dozen geplaatst te worden. Als u bijvoorbeeld boeken inpakt, kunt u een luchtenveloppen, kartonnen enveloppen of bubbelenveloppen gebruiken.

Als het een groot product is, kunt u een kartonnen doos gebruiken als buitenverpakking met. Houd hier rekening met productkwetsbaarheden. Gebruik daarom golfkartonnen dozen. Voor breekbare of zware artikelen raden we het gebruik van dubbele golfkartonnen dozen aan.

Welke verpakking past bij mijn product

De juiste verpakking kiezen is essentieel om schade te voorkomen. Het kiezen van de juiste verpakking is een belangrijke stap in het transport van goederen. De inhoud van elke zending is anders en vereist een goede bescherming. Hiervoor zijn er enkele richtlijnen, bijvoorbeeld voor elektronische producten, palletverzending en voor verpakking van temperatuurgevoelige goederen.

Welke verpakking u voor uw product moet kiezen, hangt van veel factoren af. We zullen ze beschrijven zodat je voldoende basis hebt om te bepalen welke verpakking correct is.

Regelgeving: De logistieke partij heeft speciale verpakkingseisen. Daarom moet de verzenddoos of verpakking voldoen aan bepaalde regels.

De waarde van de inhoud: Waardevolle spullen moeten extra worden beschermd door luchtbufferzakken of gevuld puin in de verpakking.

Gewicht, maat en vorm: Houd rekening met de sterkte en duurzaamheid van de verzenddoos of kartonnen doos. Een geschikte doos moet het gewicht van de goederen kunnen dragen. Als dit niet het geval is, kan de verpakking voor, na of tijdens transport worden gescheurd of gebroken. De goederen mogen de buitenwand van de doos niet raken om schade te voorkomen. Bovendien verdienen speciale verpakkingen en ronde verpakkingen of andere vreemde voorwerpen speciale aandacht.

Inhoudsvorm: De distributie van vloeistof vereist speciale verpakkingsmaterialen en speciale verpakkingsmethoden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een boek. Daarom bepaalt de inhoud het type verpakking.

Kwetsbaarheid: kwetsbare items hebben extra bescherming nodig. Daarnaast wordt aanbevolen dat u een “breekbaar” label op de verzenddoos plakt om u duidelijk te maken dat u zorgvuldig met de inhoud moet omgaan.

https://verpakgigant.nl/product-categorie/luchtkussen-enveloppen/