Site Promoten
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je aan denken bij het kopen van sandalen?

Sandalen geven je het comfort van blote voeten en het vertrouwen van een beetje bescherming. Vaak gezien voor wandelingen en luie dagen op het strand, hebben sandalen een reputatie als veelzijdige schoenen die net zo perfect zijn voor stoere paden als voor het kantoor.

TYPES: De primaire factor om te overwegen bij het kiezen van een sandaal is activiteit. Zal je over bergpassen klauteren? Rivieren bevaren? Teruggaan naar het kamp? Wat je activiteit ook is, er is een sandaal die erbij past.

ZOLEN: Als ontspannen het doel is, kan een standaard paar slippers, of slippers, niet verslagen worden. Een paar slipt in enkele seconden aan en uit, pakt makkelijk in en weegt weinig. In termen van comfort zijn leren teenslippers moeilijk te verslaan na wat inbraak, maar ze kunnen glad worden als ze nat zijn. Rubberen bovenzolen zijn niet te vergelijken met comfort, maar zijn meer utilitair.

WANDELEN: Om lange wandelingen aan te gaan in sandalen heb je voor de veiligheid wat extra stevigheid nodig. Teva en Chaco zijn de meest voorkomende technische wandel- of trekkingsandalen. In tegenstelling tot teenslippers, hebben wandelsandalen riemen die zich om de hiel wikkelen en bevatten ze meestal een extra gesp voor een goede pasvorm op alle soorten terrein.

Meestal uitgerust met een meer robuuste, wandelschoen-stijl buitenzool, zoals Vibram rubber, hebben wandelsandalen ook een stijvere tussenzool die moeilijke taken zoals klauteren of het lanceren van kano’s veiliger maakt. De teen bij wandelaars is meestal robuuster en sommige mensen geven de voorkeur aan een halve grootte voor een grotere buffer tussen hun kleine tenen en obstakels.

Ben je zelf ook op zoek naar fraaie sandalen? Kijk dan zeker eens in het prachtige assortiment van Lazamani sandalen!