Site Promoten
Image default
Banen en opleidingen

Neuro Linguïstisch Programmeren en hypnotherapie

Neuro Linguïstisch Programmeren is een methodiek die zich bezighoudt met het blootleggen van gedachtepatronen en de effecten hiervan op je gedrag, je gevoel en je communicatie met anderen. Vaak liggen onbewuste gedachten ten grondslag aan niet-constructieve handelingen. NLP, zoals Neuro Linguïstisch Programmeren kortweg wordt genoemd, geeft je inzicht in de mogelijkheden tot veranderen en leert je de technieken die daarvoor nodig zijn. NLP is dan ook een aanrader voor iedereen die tijdens de uitvoering van zijn beroep met mensen werkt: van coaches tot managers en van leraren tot verkopers.

Wat houdt hypnose eigenlijk in?

Neuro Linguïstisch Programmeren wordt niet zelden in één adem genoemd met hypnotherapie. Eigenlijk kun je NLP wel als de meest moderne variant daarvan zien. Het woord hypnose roept vaak negatieve associaties op, maar is iets heel anders dan de ‘on-stage’ hypnose zoals je wellicht weleens in theatershows hebt gezien. Je wordt dan ook niet in slaap gebracht en wordt geenszins gemanipuleerd. Wat hypnose eigenlijk is, is een toestand van diepe ontspanning en concentratie.

NLP helpt je met het ombuigen van beperkende overtuigingen

Waar het bij Neuro Linguïstisch Programmeren om draait, is dat je overtuigingen ontdekt die bepalend zijn voor jouw denken en handelen. Of beter gezegd: die beperkingen in jouw denken en handelen opleggen. Deze vorm je vervolgens om tot effectievere overtuigingen. Het doel daarvan? Je prettiger voelen, je persoonlijke ontwikkeling stimuleren en ook op professioneel vlak beter kunnen communiceren. NLP opleidingen worden door organisatieadviesbureau RaVisie aangeboden. Kenmerkend voor de opleidingen zijn de heldere opzet en de persoonlijke aanpak.

Internationaal erkende opleidingen

RaVisie biedt twee verschillende opleidingen: de basisopleiding NLP Practitioner en de verdiepende NLP Master Practitioner. De opleidingen zijn goedgekeurd door medegrondlegger Richard Bandler, onder wiens licentie deze ook staan. De opleidingen worden internationaal erkend. Behalve deze twee opleidingen biedt het bureau ook regelmatig opfrisdagen, waarbij je het geleerde toepast. Voor het aanleren van NLP aan jou gebruiken de docenten deze methode zelf ook.

https://ravisie.nl/