Site Promoten
Image default
Financieel

Het afkopen van lijfrente

 

De komst van de Wet Aanvullend Pensioen 2023 (WAP2023) is een verwelkomde ontwikkeling voor veel Nederlanders. De wet is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen een aanvullend pensioen krijgen dat hun levensstandaard op peil houdt in de toekomst. In deze blogpost gaan we dieper in op wat de Wet Aanvullend Pensioen 2023 precies betekent en hoe u er voordeel van kunt hebben. 

 

Wet Aanvullend Pensioen 2023

De Wet Aanvullend Pensioen 2023 is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen een aanvullend pensioen krijgen dat hun levensstandaard op peil houdt in de toekomst. Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen hun levensstandaard kunnen behouden als ze met pensioen gaan. De wet stelt dat iedereen die na 1 januari 2023 met pensioen gaat, recht heeft op een aanvullend pensioen. 

 

Enkele factoren binnen aanvullend pensioen

Het aanvullend pensioen is gebaseerd op enkele factoren, waaronder leeftijd, inkomen en aantal jaren dat iemand gewerkt heeft. Het bedrag dat iemand krijgt, is afhankelijk van deze factoren. Het aanvullend pensioen kan oplopen tot maximaal 70% van het laatstverdiende inkomen. Het aanvullend pensioen wordt betaald door de overheid en wordt betaald uit de pensioenpremie die werknemers en werkgevers betalen. De premie wordt berekend op basis van het inkomen van de werknemer. De premie wordt dan verdeeld over de werkgever en de werknemer. 

 

Solide pensioenstelsel

De Wet Aanvullend Pensioen 2023 is een belangrijke stap in de richting van een meer solide pensioenstelsel. Het biedt mensen de kans om hun levensstandaard op peil te houden als ze met pensioen gaan. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de regels die gelden voor het aanvullend pensioen en dat ze hun financiële situatie goed in de gaten houden om er zeker van te zijn dat ze het maximale uit hun pensioen halen. 

https://www.scildon.nl/aanvullend-pensioen/