Site Promoten
Image default
Gezondheid

Gecombineerde leefstijlinterventie voor meer vitaliteit op de werkvloer

Gecombineerde leefstijlinterventie voor meer vitaliteit op de werkvloer

Gecombineerde leefstijlinterventie; heb je daar weleens van gehoord? Het is een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en het veranderen van je gedrag met als doel een gezonde leefstijl en minder kans om ziek te worden. Niet alleen is dit belangrijk voor individuen, ook op de werkvloer is het belangrijk dat werknemers gezond en vitaal zijn. In dit blog bespreken we hoe belangrijk vitaliteit op de werkvloer is en hoe een gecombineerde leefstijlinterventie hier aan bij kan dragen.

Vitaliteit op de werkvloer

Wat houdt het precies in, vitale werknemers op de werkvloer? Binnen organisaties kom je het onderwerp vitaliteit steeds vaker tegen, maar wat betekent het nou eigenlijk? Vitaliteit betekent letterlijk levensenergie; de hoeveelheid levenskracht en energie een bepaald persoon heeft. Hoe zit iemand in zijn vel, zowel mentaal als fysiek? Waar komt iemand zijn of haar bed voor uit? Waar gaat een persoon van stralen? Je kunt je voorstellen dat organisaties streven naar vitale medewerkers. Vitale medewerkers zetten zich voor de volle 100% in voor de organisatie, bruisen van energie en voelen zich meer betrokken dan medewerkers die niet vitaal zijn. Een gezonde organisatie kan niet zonder vitale medewerkers.

Vitaliteit werknemers verhogen

Heb je als organisatie veel medewerkers in dienst die niet vitaal zijn? Deze medewerkers hebben minder energie om het werk te verzetten dat nodig is, ze zijn minder productief en daarnaast hebben ze ook op de rest van de collega’s een minder positieve invloed. Het is daarom belangrijk om de vitaliteit van werknemers te verhogen. Het zorgt voor een hogere productiviteit, meer energie, betrokkenheid en bevlogenheid en minder ziekteverzuim. In een vitale organisatie werken medewerkers effectief samen, zetten ze zich 100% in voor het gezamenlijke doel en voelen ze zich bij de organisatie betrokken. Als je vitale medewerkers in hun kracht zet en op een positieve manier gebruik maakt van hun tomeloze energie, dan ervaar je als organisatie een explosieve groeikracht.

Balans tussen werk en privé

Je krijgt geen vitale medewerkers door ‘iets te doen’ met vitaliteit op de werkvloer. Het gaat namelijk niet alleen om vitaliteit op het werk; het gaat om de fysieke en mentale gezondheid van de individuele werknemer. Als een werknemer zich in zijn privéleven totaal niet vitaal voelt, dan is de kans klein dat dit op het werk wel het geval is. Het is daarom belangrijk dat je als organisatie de werknemer bewust maakt van hun mentale en fysieke gesteldheid. Dit is namelijk niet alleen voor de organisatie belangrijk; het is nog belangrijker voor de persoon zelf.

Vitale werknemers via Everybody Lifestyle Centers

Een gezonde leefstijl is zeer belangrijk voor vitaliteit. Een gecombineerde leefstijlinterventie zorgt voor een gezondere leefstijl op het gebied van voeding, bewegen en gedrag. Het doel van deze leefstijlinterventie is dat mensen zich beter voelen in hun vel en minder snel ziek worden. Voor organisaties betekent dit een hogere productiviteit, blije medewerkers en minder ziekteverzuim. Bij Everybody Lifestyle Centers bieden wij maatwerkpakketten aan. Geen enkel persoon is hetzelfde en iedereen verdient daarom een unieke aanpak. Via een uitgebreid inlevingsgesprek en een aantal diagnostische testen brengen wij je gezondheid in kaart en stellen we een persoonlijk gezondheidsplan op. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

 

https://everybodylifestylecenters.nl/nieuws/