Site Promoten
Image default
Winkelen

De Weersomstandigheden in Alkmaar

Alkmaar ligt in de provincie Noord-Holland en staat bekend om het kaasfestival, de statige grachten en het bruisende centrum. Maar wat is nou precies het weer in Alkmaar? Om een beetje een idee te krijgen van de weersomstandigheden in Alkmaar is het goed om eerst te kijken naar de temperatuur en het klimaat.

Temperatuur in Alkmaar

De gemiddelde temperatuur in Alkmaar varieert tijdens het jaar. In de zomer is de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden Celsius. In de winter daalt de temperatuur meestal naar een gemiddelde van rond de 4 graden Celsius. De gemiddelde minimale temperatuur ligt rond de 0 graden Celsius en de gemiddelde maximale temperatuur kan een paar stappen hoger komen.

Klimaat in Alkmaar

Het klimaat in Alkmaar is over het algemeen nat en milieuvriendelijk. Alkmaar heeft namelijk veel natte dagen en weinig zonneschijn. In Alkmaar valt er jaarlijks gemiddeld 722 mm regen. De meeste regen valt in het voorjaar, tussen maart en mei. In de zomer is de luchtvochtigheid vaak hoog. Daarnaast komt de wind voornamelijk uit het westen of zuidwesten. Er wordt dan ook vaak gezegd dat Alkmaar geregeld last heeft van koude invloeden vanuit de Noordzee.

Meer informatie over het weer in Alkmaar

Wil je meer weten over het weer in Alkmaar? Je kan dan een kijkje nemen op De Alkmaar Gids voor meer informatie, waaronder ook actuele weersomstandigheden en voorspellingen.

Conclusie

Alkmaar is een stad met een mild klimaat en veel neerslag. Het weer in Alkmaar wordt bepaald door de gemiddelde temperatuur en het klimaat in de regio. Als je meer wilt weten over weersomstandigheden in Alkmaar, kan je een kijkje nemen op De Alkmaar Gids.

.