De besparing van een hybride warmtepomp

Sitepromoten

Benieuwd wat het allemaal oplevert, de besparing hybride warmtepomp? Dan kan je de besparingstest doen op Techneco.nl. Techno helpt ons in de transitie naar duurzaam met behulp van verkoop van energiezuinige installaties als hybride- en volledig elektrische warmtepompen. Deze gaan de komende jaren onze oude, traditionele cv ketels vervangen. De cv ketels worden een ding van het verleden.

 

Over een aantal jaar kan iedereen zijn huis verwarmen zonder gas. Dit kan met behulp van een warmtepomp. Een warmtepomp haalt de warme lucht uit de atmosfeer en zet deze om in warmte voor binnenshuis. De warmtepomp kan ook koelen. Hierbij haalt deze koude lucht uit de atmosfeer ne koelt hiermee de woning aan de binnenzijde.

 

De hybride warmtepomp werkt heel anders dan de volledig elektrische variant. De hybride versie werkt namelijk samen met de traditionele cv-installatie. Deze installatie verzorgt dan de warmte wanneer deze het meest nodig is. Dit kan zijn tijdens een warme douche en tijdens een erg koude vorst. Buiten die periodes staat de cv-installatie geheel uit en doet de warmtepomp het werk. Het voordeel van deze installatie is dat in oudere woningen deze het meest eenvoudig gis te realiseren. Ook de bestaande verwarming kan gewoon blijven zitten.

 

De volledig elektrische warmtepomp werkt geheel op zichzelf. Deze warmtepomp werkt dus zonder andere installaties. De eclectische warmtepomp wordt in combinatie met een boiler geplaatst. De omvang van de boiler is vaak gelijk met de omvang van de woning die deze moet verwarmen. Een grotere boiler zorgt min of meer voor meer vermogen. De keuze van boiler staat los van de warmtepomp. De warmtepomp heeft enkel elektriciteit nodig. Ook in de pieken zoals gedurende een warme douche kan deze warmtepomp het alleen af. Voor degene die gasloos wil leven is dit de enige oplossing. Alleen et een volledig elektrische warmtepomp kun je namelijk CO2 neutraal leven.