Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Wat is een Snurkbeugel? Hoe kan het u helpen?

Wat is een Snurkbeugel? Hoe kan het u helpen?

Aangezien snurken is zo’n gemeenschappelijk probleem, is het niet atypisch voor individuen om het over het hoofd te zien, volledig. Echter, anderen kunnen zien hun snurken als meer van een probleem en proberen om het te corrigeren. Gelukkig, effectieve methoden om te verminderen of te elimineren snurken bestaan. Een van de eenvoudigste anti-snurk technieken is het gebruik van een snurkbeugel.

Simpel gezegd, snurkbeugels zijn mondstukken bedoeld om het individu te helpen stoppen met snurken. Niet elke snurkbeugel zal effectief zijn voor elk individu. Echter, in het algemeen, snurkbeveiligers zijn een effectieve manier om drastisch verminderen van de kans op snurken.

Dat gezegd zijnde, hoe werkt een snurkbeveiliger mondstuk eigenlijk voorkomen snurken? Bovendien, welke voordelen kan een individu ontvangen, door het gebruik van een snurkbeugel en het stoppen van zichzelf van snurken elke nacht?

Wat is snurken, en wat veroorzaakt het?

Over het algemeen, snurken is eigenlijk vrij eenvoudig. Wanneer iemand snurkt, hoort u het geluid van turbulentie en weerstand in de bovenste luchtwegen van die persoon. Hoewel veel mensen zijn onder de indruk dat snurken komt uit de neus, dit is niet het geval. Snurken wordt niet veroorzaakt door een verstopping in de neus, maar door de achterkant van de luchtwegen. Spieren achter in de keel ontspannen zich, waardoor de luchtweg wordt geblokkeerd. Deze spieren ondersteunen structuren zoals de tong, huig, het zachte gehemelte en de amandelen. Als ze worden beperkt als iemand slaapt, dan is snurken het gevolg.

Snurken is een symptoom van slaapapneu

Zoals blijkt, snurken is niet altijd volledig onschuldig. Soms zal snurken optreden als een symptoom van slaapapneu, een slaap ademhalingsstoornis.

Wanneer een persoon slaapapneu heeft, zullen ze periodiek ervaren pauzes in hun ademhaling als ze slapen. Dit kan natuurlijk gevaarlijk zijn als de aandoening niet goed wordt aangepakt. Deze adempauzes kunnen meer dan tien seconden duren, en door de afname van zuurstof in het bloed zullen de hersenen van de persoon wakker worden. Dit leidt tot het luide snuiven of hijgen dat doorgaans met slaapapneu wordt geassocieerd.

Wat zijn snurkbeugels?

Nogmaals, snurkbeugels zijn bedoeld om een persoon te helpen stoppen met snurken tijdens de slaap. Deze apparaten zijn zo gevormd dat ze kunnen worden gemonteerd op de bovenste tandboog. Dit zorgt ervoor dat de kaak niet meer terugwijkt. De tong zoekt dan een opening tussen het bovenste en onderste deel van de beschermer. Hierdoor blijft de luchtweg van de keel open zolang de anti-snurkbeugel op zijn plaats zit.

 

snurk beugel

https://www.beeldrijkassen.nl/snurkbeugels-en-anti-snurk-beugels/