Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Viraal ontwerp: hoe zal het coronavirus het milieuontwerp beïnvloeden?

De pandemie van het coronavirus heeft de manier waarop iedereen leeft veranderd. Er was een klik in het publieke bewustzijn: het werd duidelijk dat wanneer de bevolkingsdichtheid van megasteden buiten de schaal valt, ziekten zich onmiddellijk verspreiden en onmiddellijk een grote

Zelfisolatie, angst voor onze eigen gezondheid en de gezondheid van dierbaren … Dit zal lange tijd het paradigma van ons denken beïnvloeden. We begonnen meer na te denken over de regels van persoonlijke en openbare hygiëne.

We vroegen ons onlangs af waarom mensen in Japan, waar de lucht schoon is en er geen duidelijke reden is om medische maskers te dragen, deze regelmatig dragen. Nu zullen maskers hoogstwaarschijnlijk in de hele wereld in de mode worden. En het gaat niet om boetes voor het niet dragen van een masker, maar om angst voor hun veiligheid.

De pandemie heeft tot voor kort een impliciete trend van zorg voor hun eigen gezondheid en de volksgezondheid duidelijk gemaakt. Wat wordt onze gemeenschappelijke toekomst? Hoe zullen we leven in omstandigheden van regelmatige epidemieën? De antwoorden op deze vragen zijn ook relevant voor ontwerpers. Met inbegrip van degenen die objecten voor stadsvervoer maken …

Een voorbeeld hiervan zijn moderne treinen. Auto’s worden steeds vaker uitgerust met een luchtdesinfectiesysteem dat tot 99% van de bacteriën kan doden dankzij speciale ultraviolette lampen die in het systeem zijn ingebouwd en bedekt zijn met een fotoactieve laag op basis van titaniumdioxide, beschermende roosters waardoor lucht het passagierscompartiment binnendringt.

De mensheid maakt zich zorgen over de toenemende immuniteit tegen virussen – in de nabije toekomst zullen hoogstwaarschijnlijk technologieën worden ontwikkeld om de levensvatbaarheid van virussen op het oppervlak van openbaar vervoerzones en stedelijke infrastructuur te verminderen.

Industrieel ontwerpers zoeken naar verschillende manieren om veilige producten te maken. Bijvoorbeeld technologieën die automatische desinfectie van voertuigen mogelijk maken … “Vooruit is een enorm gezamenlijk werk van industrieel ontwerpers met chemici en technologen aan de samenstelling van verschillende coatings, materialen, verschillende systemen. Alle ontwikkelingen worden breed ingezet om het vervoer van de toekomst te creëren: rijtuigen van passagierstreinen, elektrische treinen, trams en locomotieven. Ik ben er zeker van dat nieuwe oplossingen ook zullen worden “overgedragen” naar voertuigen, voornamelijk naar autodelen en taxi’s, waarvoor de kwestie van hygiëne een van de belangrijkste wordt “

Hygiëne is vooral belangrijk bij taxi’s en autodelen. Gebruikers willen veilig zijn en bedrijfseigenaren willen uiteraard werkonderbrekingen vermijden, zoals het coronavirus deed.

Natuurlijk kan alleen design, hoe creatief en slim, succesvol en goed het ook zijn, het virus niet verslaan.

Maar ontwerpers kunnen objecten maken, emoties oproepen, ze kunnen volledig nieuwe technologieën en materialen uitvinden die het leven van de samenleving veiliger en harmonischer kunnen maken. Inclusief, in het licht van dergelijke schijnbaar niet-designerbedreigingen …

Nu komt deze functie van design op het snijvlak van wetenschap en kunst naar voren, of het nu gaat om het ontwerp van de omgeving of transportobjecten, het ontwerpen van kleding of interieurartikelen.

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

website maken prijs

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html