Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Verbouwen, verhuizen of een mezzanine vloer, waar kiest u voor bij ruimtegebrek in uw bedrijf?

Wij hoeven u vast niet te vertellen dat ondernemen niet altijd over rozengeur en maneschijn gaat. Ondernemen is hard werken. Naast kansen en mogelijkheden doen er zich vaak ook genoeg problemen en moeilijkheden voor. Ruimtegebrek is een mooi voorbeeld van een probleem waar veel ondernemers op een gegeven moment tegenaan lopen. Naast dat ruimtegebrek tot de nodige frustraties leidt, kan het ook nog eens de groei van uw bedrijf doen stagneren. Bijvoorbeeld wanneer u als gevolg van het gebrek aan opslagruimte niet aan de vraag kunt voldoen. Om dit soort situaties te voorkomen, zult u uiteraard in actie moeten komen. Bijvoorbeeld door te verbouwen, te verhuizen of een mezzanine vloer te installeren. Waar kiest u voor?

Optie 1: verbouwen

Verbouwen kan een manier zijn om ruimtegebrek in uw bedrijf te tackelen. Uw pand verbouwen kunt u op meerdere manieren aanpakken. Zo kunt u ervoor kiezen om de indeling te veranderen, maar het is ook heel goed mogelijk bijvoorbeeld om een soort uitbouw te maken waardoor u extra ruimte tot uw beschikking krijgt. In hoeverre dit ook haalbaar en mogelijk is, is uiteraard van verschillende factoren afhankelijk, zoals de beschikbare (financiële) middelen en of u een omgevingsvergunning hiervoor kunt aanvragen.

Optie 2: verhuizen

Het is helaas niet altijd even makkelijk om een omgevingsvergunning voor een verbouwing aan te vragen. De gemeente kan om verschillende redenen moeilijk doen en uw aanvraag afkeuren. Bijvoorbeeld wanneer niet aan alle voorwaarden is voldaan. Wanneer verbouwen niet mogelijk blijkt te zijn, komt u al snel bij optie twee uit: verhuizen. Hierbij gaat u uiteraard op zoek naar een ander, groter pand om uw onderneming voort te zetten. Een zeer rigoureuze beslissing en daarom stellen wij u graag nog een derde optie voor.

Optie 3: een mezzanine vloer

Een mezzanine vloer is, in vergelijking met verbouwen of verhuizen, een veel minder dure en rigoureuze oplossing voor ruimtegebrek. Het is een soort tussenvloer bestaande uit een lichtgewicht en zelfdragende constructie die als het ware tussen de vloer en het plafond in gemonteerd kan worden. Een mezzanine vloer maakt het mogelijk om het vloeroppervlak en daarmee dus ook de hoeveelheid opslagruimte te verdubbelen. En dat tegen relatief gezien lage kosten! Vraag vandaag nog een offerte aan bij Nolte Mezzanine.

 

https://www.noltemezzanine.nl/