Site Promoten
Image default
Marketing strategie

Opzetten van een nieuwe productielijn

Het uitbreiden van een bedrijf vergt altijd veel aandacht, tijd en geld. Dit is al helemaal het geval als dit het uitbreiden van de productie met een nieuw product inhoudt: Marktonderzoek, productontwikkeling, inrichting en het opzetten van productielijnen en afzetmarkten vormen slechts een deel van het totaalplaatje waar je rekening mee moet houden.

Zo gaat er voordat je überhaupt aan de slag kan al veel tijd zitten in het doen van onderzoek en het ontwikkelen en aanpassen van het product aan de wensen van de verschillende partijen. Vervolgens moet er een productielijn opgezet worden: Nieuwe op maat gemaakte machines moeten worden ontwikkelend en geprogrammeerd om samen te werken en het automatiseringsproces zo soepel mogelijk te laten werken. Ook moet je rekening houden met de product portfolio die gewijzigd moet worden en de daarbij horende administratie zoals productnummers, prijzen, leveranciers en afnemers.

Juist deze laatste stap wordt vaak over het hoofd gezien: er zijn genoeg verhalen te vinden over bedrijven die uiteindelijk een nieuw product hebben ontwikkeld en beginnen met produceren, om er vervolgens achter te komen dat de producten geen productinformatie bevatten zoals eventuele merk en modelnummers, barcodes of andere print. Hierdoor loopt het naar de markt brengen van dit product vaak enorm veel onnodige vertraging op, doordat men deze informatie handmatig gaat toevoegen of de hele productielijn wijzigt.

Toch zijn er makkelijkere oplossingen. Zo is het met de nieuwste generatie printers van kba-metronic.com een stuk makkelijker geworden om een printer toe te voegen aan je productielijn, zonder deze helemaal aan te hoeven passen. Een kabel printer is bijvoorbeeld gemakkelijk aan te sluiten op de reeds bestaande apparatuur en werkt hier vlekkeloos mee samen. Hierdoor kost het geen extra tijd om het hele productieproces te wijzigen en hoeft het ook niet handmatig gedaan te worden, omdat de printer volledig automatisch werkt en zorgt voor de juiste en kwalitatief hoogstaande prints.

http://kba-metronic.com/