Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Ontdek wat een arbeidsrecht advocaat voor jou kan betekenen bij arbeidsongeschiktheid

Ontdek wat een arbeidsrecht advocaat voor jou kan betekenen bij arbeidsongeschiktheid

Ziek zijn is natuurlijk vervelend voor jouzelf, maar ook voor jouw werkgever. Als je een dag tot een week ziek bent is er niets aan de hand, maar als dit langer duurt ontstaat er een arbeidsrechtelijke situatie. Hier zitten namelijk allerlei regels en wetten aan vast. Om deze situaties goed te regelen, kan een arbeidsrechtadvocaat helpen. Ben je benieuwd wat een arbeidsrechtadvocaat doet? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Arbeidsconflict 

Bij langdurige ziekte kunnen er strubbelingen tussen werknemer en werkgever ontstaan. Dit kan gaan over wanneer het werk weer wordt opgepakt of onder welke voorwaarden de werknemer weer terugkomt. Het is belangrijk om hierover in gesprek te gaan met de werkgever. Als beide partijen het oneens zijn en er samen niet uitkomen is er sprake van een arbeidsconflict. 

 

Mediation 

Als een werknemer ziek, arbeidsongeschikt is en er een arbeidsconflict speelt dan kan een bedrijfsarts mediation voorschrijven. In deze situatie is het belangrijk om gelijk een advocaat in de arm te nemen. Een onafhankelijke mediator gaat in gesprek met beide partijen en kan beide partijen zo goed mogelijk begeleiden bij het conflict en zoeken naar oplossingen. 

 

Wetten 

Ook kan een advocaat de medewerker helpen met de wet Verbetering Poortwachter. In deze wet staan alle rechten en verplichtingen voor werknemer en werkgever. In de beginperiode heb je 104 weken recht op doorbetaling van je salaris. Als de bedrijfsarts besluit dat je weer aan het werk kan gaan, start een re-integratie. Na 104 weken heeft de werknemer geen recht meer op salaris. 

 

Neem contact op

Twijfel je of een arbeidsrechtadvocaat jou kan helpen in jouw situatie? Neem dan contact op met de advocaten van Hanzeadvocaat of neem een kijkje op https://hanzeadvocaat.nl/. Deze advocaten zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en kunnen jou op een passende manier helpen. 

 

https://hanzeadvocaat.nl/