Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Incasso: Hoe kan je problemen voorkomen en oplossen?

Incasso: Hoe kan je problemen voorkomen en oplossen?

Stel je voor dat je net je eigen bedrijf hebt gestart en hard werkt om facturen te versturen naar klanten, maar helaas krijg je niet altijd je geld op tijd betaald. Dit kan frustrerend zijn en het kan ervoor zorgen dat je in financiële problemen komt. Als dit het geval is, kan het inschakelen van een incassobureau soms de beste oplossing zijn. In deze blog gaan we dieper in op de redenen en oorzaken van problemen met incasso, wat de regels en wetten zijn en hoe je het oplost.

 

Wat is incasso?

Incasso is een juridisch proces waarbij een schuldeiser de hulp van een incassobureau of advocaat inschakelt om een openstaande schuld te innen. Een incassobureau neemt de communicatie met de schuldenaar over om te proberen het openstaande bedrag te innen.

 

Wat zijn de oorzaken van problemen met incasso?

Er zijn verschillende redenen waarom er problemen kunnen ontstaan bij het innen van openstaande schulden. Soms heeft de debiteur geen geld om de factuur te betalen, maar het kan ook zijn dat er een communicatieprobleem is ontstaan tussen jou en de klant. Het is belangrijk om een overzicht te maken van je openstaande facturen en een goed debiteurenbeheer te voeren om te voorkomen dat problemen ontstaan.

 

Wat zijn de regels en wetten?

Er zijn regels en wetten die incassobureaus moeten volgen als ze openstaande schulden innen. Zo mogen ze geen onredelijke kosten in rekening brengen en moeten ze zich houden aan de Gedragscode Incasso. Klanten hebben ook rechten, zij hebben recht op een betalingsregeling en deze mag met het incassobureau worden afgesproken.

 

Hoe los je het op?

Als je merkt dat er problemen ontstaan bij het incasseren van openstaande facturen, is het goed om snel te handelen. Neem contact op met de klant en vraag wat de reden is van de vertraging. Soms is er sprake van een misverstand en kan het probleem alsnog snel worden opgelost. Als de klant niet wil betalen of als het niet lukt om de klant te bereiken, dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen.

 

Hulp inschakelen

Als je besluit om een incassobureau in te schakelen, kijk dan goed naar de verschillende bureaus en vergelijk de kosten en tarieven. Werk alleen samen met een incassobureau dat zich aan de Gedragscode Incasso houdt. Het inschakelen van een incassobureau kan je helpen de openstaande facturen te incasseren en zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op het runnen van je bedrijf.

https://betaaltermijn.nl/