Site Promoten
Image default
Meubels

Hoe wordt een sfeerhaard ingebouwd in de muur

Ben je van plan je huis te verbouwen of een boost te geven door middel van een sfeerhaard? Je moet op een aantal dingen letten wanneer je een sfeerhaard gaat kopen die je in de muur wilt laten inbouwen.

Wat voor soort haard?

Er zijn verschillende soorten sfeerhaarden die je kan kopen. Als je een sfeerhaard in de muur wilt plaatsen is het van belang om te weten dat je geen ventilatieschacht hebt of rookafvoersysteem. Er vallen dan een aantal opties af zoals een originele open haard. De rook kan dan namelijk niet weg. Je zal dus moeten kiezen voor een elektrische of gashaard. Vroeger was het voor een haard op gas ook noodzakelijk om een rookafvoer te hebben, tegenwoordig is dat niet meer nodig en kan het dus vaak ook in de muur geplaatst worden. Toch is een elektrische sfeerhaard vaak makkelijker en veiliger. De warmte van de haard kan je namelijk helemaal zelf reguleren en bij een gashaard komt er toch echt vuur bij kijken. Elektrische haarden werken vaak op waterdamp en lichten en zijn daarom totaal niet gevaarlijk maar geven toch een mooi effect, vooral wanneer je de sfeerhaard in de muur laat plaatsen.

Hoe wordt een sfeerhaard in de muur ingebouwd?

Het is mogelijk om de sfeerhaard in een bestaande muur te laten bouwen, door simpelweg een stuk uit de muur te verwijderen en de haard daar in te plaatsen. Een expert kan bepalen of dit bijvoorbeeld in een steunmuur kan, vaak is dit wel mogelijk. Het is ook mogelijk om een extra stuk muur te bouwen, door middel van hout wordt er dan een constructie gemaakt en gestuukt. Zo komt uw muur iets verder naar voren waardoor de haard er makkelijk in kan worden geplaatst. Zo gaat het bijvoorbeeld ook met een cinewall. Dan wordt vaak een televisie en een sfeerhaard onder elkaar geplaatst in zo’n constructie en netjes afgewerkt. Je kan de muur dan simpel wit houden, behangen of zelfs laten betegelen met marmer of beton. Je kan hiermee alle kanten op.