Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Hoe je zelf je badkamer verbouwt met een budget

Een badkamer verbouwen kan een grote onderneming zijn, maar als je goed onderzoek doet en vooruit plant, hoeft het niet duur te zijn. In dit artikel doorlopen we het proces van het verbouwen van je eigen badkamer, van begin tot eind. We geven ook enkele tips om onderweg geld te besparen.

 

De verbouwing plannen

De eerste stap in elk verbouwingsproject is het ontwikkelen van een plan. Je moet beslissen welke veranderingen je in je badkamer wilt aanbrengen en hoeveel je ervoor over hebt. Zodra je een algemeen idee hebt van wat je wilt doen, is het tijd om inspiratie op te doen. Blader door tijdschriften en online afbeeldingen om te kijken wat je mooi vindt. Als je eenmaal een idee hebt van waar je voor gaat, kun je beginnen met het berekenen van prijzen van materialen en het verkrijgen van schattingen van aannemers.

 

Sloop en voorbereiding

Zodra Je het plan op zijn plaats hebt, is het tijd om met de sloop te beginnen. Als je een grote darmklus doet, wil je misschien een professional inhuren om dit deel voor je te doen. Maar als je slechts kleine veranderingen aanbrengt, kun je de sloop waarschijnlijk zelf doen. Zorg er wel voor dat je alle nodige veiligheidsmaatregelen neemt. Zodra de sloop is voltooid, is het tijd om het gebied voor te bereiden op de bouw. Dit omvat dingen als schilderen, het installeren van nieuwe vloeren, enz

 

Bouw

Nu is het tijd voor het leuke gedeelte: de bouw! Afhankelijk van de omvang van jouw project, kan dit een eenvoudig of een meer complex proces zijn. Als je grote bouwwerkzaamheden uitvoert, zoals het verplaatsen van muren of het toevoegen van nieuw sanitair, zul je zeker een professionele aannemer willen inhuren. Als jouw project echter relatief eenvoudig is (bijvoorbeeld het installeren van nieuwe armaturen), kun je het misschien zelf doen met wat basisgereedschap en knowhow. Je kunt er ook voor kiezen om ook de grotere klussen zelf te doen. Daar is uiteraard wel specifiek gereedschap voor vereist. Dat huur je gemakkelijk via 123machineverhuur.nl!