Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

Het perfecte dagje varen in vijf simpele stappen!

Jij houdt ervan om het water op te gaan, maar vind het lastig om je hierop voor te bereiden. Dit is een probleem waar veel mensen tegenaan lopen. Deze blog is dan ideaal voor jou, want hierin zullen we in vijf simpele stappen uitleggen hoe jij het water op kan. Lees dus snel verder!

Stap 1: Plan een dag in

Als jij het water op gaat, wil je hier natuurlijk wel lekker weer bij hebben. Het is dus belangrijk om je dag goed te plannen, zodat je er niet te laat achter komt dat het weer tegenvalt. Houd dus de weersverwachtingen goed in de gaten en kies een dag uit waar goed weer voorspeld wordt. 

Stap 2: Bereid je boot goed voor

Natuurlijk is het meest essentiële deel van je dagje varen, de boot. Voordat je het water opgaat, is het belangrijk dat je je boot goed voorbereid. Zorg ervoor dat je fenders de juiste luchtdruk hebben, dat je anker niet verroest is en dat andere onderdelen ook goed functioneren. Je wilt er niet halverwege de dag achter komen dat je boot niet helemaal juist meer functioneert, want dan is het al te laat.

Stap 3: Bereid jezelf goed voor

Deze stap klinkt heel logisch, maar het is belangrijk dat jij zelf goed voorbereid bent op het varen. Dit doet je zodat je veilig kan gaan varen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een reddingsvest hebt, of een zwemvest voor het geval je een gevorderde zwemmer bent. Het is niet slim om het water op te gaan als je je niet helemaal fit voelt, want je moet een goede concentratie hebben wanneer jij het water op wilt. 

Stap 4: Plan je route

Waarschijnlijk weet jij al waar je ongeveer wilt gaan varen, maar het kan een goed idee zijn om een route te plannen. Zo weet jij waar je aan toe bent, en kan je een tijdsplanning maken van hoelang je verwacht weg te zijn. Ook kan het een goed idee zijn om activiteiten te plannen, zoals zwemmen of ergens aanmeren om te vissen.

Stap 5: Ga het water op!

Jij bent voorbereid, je boot is voorbereid, oftewel: je bent klaar om het water op te gaan. Alles wat je nu nog moet doen is genieten.

 

https://www.boottotaal.nl/