Site Promoten
Image default
Aanbiedingen

De toegevoegde waarde van kwalitatief goede koffie in jouw café of restaurant

De toegevoegde waarde van kwalitatief goede koffie in jouw café of restaurant

Door veel mensen begint een dag pas goed met een lekker kopje koffie. Als horeca eigenaar kun je hier op inspringen door een koffiekaart met fantastische koffie aan te bieden. Maar wat maakt koffie nu echt kwalitatief en waarom is het zo belangrijk voor jouw horecaonderneming? In deze blog bespreken we waarom het belangrijk en interessant is om in de horeca koffie van goede kwaliteit te serveren. 

 

Verse koffiebonen en goede apparatuur

De kwaliteit van koffie kan uiteenlopen van bitter tot zoet en van intens tot mild. Maar wist je dat het aroma van koffie minstens zo belangrijk is? Het is zelfs vaak bepalend of iemand de koffie lekker vindt. Zorg daarom altijd dat je de koffiebonen vers hebt gemalen en een goede machine gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten koffiebonen zoals Arabica en Robusta. Het verschil zit hem onder andere in de smaak, de hoeveelheid cafeïne en de prijs. Bepaal daarom welke koffiebonen je aanbiedt en of je koffievariaties serveert zoals cappuccino of espresso.

 

Ultieme beleving voor gasten

Als horecaondernemer kun je een proeverij organiseren voor je gasten. Hier kun je de verschillende soorten koffie die je aanbiedt laten proeven. Zo krijgen je gasten een goed beeld van wat je te bieden hebt en kun je tegelijkertijd hun mening polsen over de koffie. Dit biedt inzichten in wat jij in de toekomst (vaker) kan serveren en het helpt jou de koffiebeleving voor gasten nog verder te verbeteren.

 

Specialisatie in koffie

Een andere manier om de koffiebeleving te verbeteren is door een nieuwe horecaonderneming te starten die zich volledig specialiseert in koffie. Zo kun je ook workshops geven en kun je koffiebonen verkopen aan je gasten zodat ze deze thuis kunnen drinken. Overweeg alleen wel of er behoefte is aan nog een koffiezaak in de buurt en of dit financieel haalbaar is.

 

Extra aandacht aan details

Bij een goede koffiebeleving hoort ook het serveren van de koffie. Gebruik bijvoorbeeld mooie kopjes en presenteer de koffie op een dienblad voor het ultieme koffie gevoel. Als laatste mag de prijs van de koffie ook niet vergeten worden. Bepaal van tevoren je marges en vergelijk dit met rivaliserende horecaondernemingen in de buurt.

https://www.fleurdecafe.nl/