Site Promoten
Image default
Gezondheid

Behandeling middels dry needling in Veenendaal: wat houdt het precies in?

Sinds enige tijd kunt u gebruikmaken van dry needling in regio Veenendaal. Het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark kan voor u een professionele behandeling verzorgen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van dunne naalden die trigger points, pijnlijke of stijve spieren, uitschakelt. Zo komt de doorbloeding weer goed op gang en kunt u makkelijker bewegen. Bij het fysiotherapeutisch centrum kunt u overigens voor nog meer behandelingen terecht, zoals manuele fysiotherapie en fysiotherapie bij diabetes. Binnen dit centrum vindt u het meest complete aanbod.

Een snel effect op stijve spieren en verminderde spierkracht

Trigger points zijn verdikte spierknopen die erg pijnlijk zijn en een goede doorbloeding verhinderen. De pijn kan uitstralen naar andere delen in het lichaam. Daardoor kunt u last hebben van onder andere stijfheid en verminderde spierkracht. Tijdens de behandeling wordt een dun naaldje in de spierknopen geprikt. Al na één behandeling middels dry needling in de buurt van Veenendaal voelen de meeste patiënten een groot verschil. Vaak zijn slechts enkele sessies nodig.

De start van de behandeling

Dry needling in de buurt van Veenendaal is een behandeling die voor tal van spierklachten kan worden ingezet. Ondanks het feit dat er slechts enkele contra-indicaties bestaan om met deze behandeling te starten (zoals bloedstollingsziekten, de aanwezigheid van een pacemaker en de eerste drie maanden zwangerschap), krijgt u voorafgaand aan de eventuele start een uitgebreide intake. De therapeut voert een kort onderzoek uit en maakt een behandelplan. Gedurende de behandeling krijgt u ook oefeningen om thuis uit te voeren.

Een breed aanbod individuele en groepsgerichte behandelingen

Dry needling in Ede, bij Veenendaal, wordt enkel door therapeuten uitgevoerd die daarvoor een speciale opleiding hebben gevolgd. Naast deze therapie kunt u bij het Centrum voor Fysiotherapie voor tal van andere behandelingen terecht. Veel zijn individueel, sommige vinden in een groep plaats. Dat laatste geldt ook voor fysiotherapie bij diabetes. Fysiotherapie bij diabetes betreft een programma van twaalf weken waarin ook aandacht voor uw leefstijl in het algemeen bestaat.