Site Promoten
Image default
Vervoer en transport

2x leuke activiteiten in Barcelona

Barcelona is dé vakantiebestemming voor in de zomer. Heb jij je vliegticket al geboekt, de Schiphol taxi al gereserveerd en het hotel geboekt? Dan is het tijd om naar het zomerse Barcelona te gaan. Maar wat moet je nu precies gaan doen in Barcelona? Er zijn zoveel leuke activiteiten om te ondernemen, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom lees je in dit artikel alles over activiteiten in Barcelona die je écht moet ondernemen.

Bezoek Park Güell en de Sagrada Família

De eerste tip voor een gave activiteit is het bezoeken van Park Güell. Dit park is misschien wel een van de bekendste bezienswaardigheden in Barcelona, maar het is toch de moeite waard om te benoemen. Het park is ontworpen door Gaudí. Gaudí is natuurlijk erg bekend van zijn ontwerp van de Sagrada Família, maar hij heeft ook dit park ontworpen. In eerste instantie was het park bedoeld als luxe woonwijk, maar uiteindelijk is het toch een stadstuin geworden. Er zijn hier allemaal prachtige plekken te ontdekken, waar bij de gebouwen mozaïek gebruikt is. Een andere, niet te missen bezienswaardigheid is natuurlijk de Sagrada Familía. Deze prachtige basiliek is een van de beroemdste werken van Gaudí. Het is sinds 1992 al in aanbouw en is nog steeds niet af. Dit komt vooral doordat het gefinancierd wordt door donaties. Dit betekent wel dat er tegenwoordig meer geld gegeven kan worden, waardoor de bouw al een stuk sneller gaat. Deze prachtige basiliek is zeker de moeite waard om te bezoeken.

De mooiste musea

Het is ook een aanrader om een bezoek te brengen aan een van de vele musea in Barcelona. Zo is het Picasso museum een aanrader voor iedereen die fan is van kunst. In dit museum kun je meer dan 4000 werken van Picasso bewonderen. De kunstenaar is geboren in Málaga. Zijn vader was tekenleraar, waardoor het talent van Picasso al vroeg werd opgemerkt. Daarom heeft de familie al zijn jeugdwerken bewaard en deze staan nu tentoongesteld in het Picasso museum. Uiteraard hangen er ook nieuwere werken van Picasso bij. Een andere aanrader is het CosmoCaixa: een van de beste wetenschapsmusea in Europa. Het is enorm groot, waardoor je je er uren kunt vermaken. De onderwerpen per afdeling van het museum verschillen enorm, dus je ziet veel verschillende dingen: erg leerzaam!